0
Winkelmand

Cantaloupemeloen met krokante Parmaham

Probeer eens cantaloupemeloen met krokante Parmaham!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan. Leg de ham erin en bak de plakjes op lage stand krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan.
  2. Snijd de meloen horizontaal door, leg de helften met het snijvlak naar beneden op een snijplank en snijd zo de schil rondom af. Verwijder de pitten met een lepel. Snijd de meloenhelften in plakken.
  3. Haal de buitenste bladeren van de witlof weg en snijd de harde kern eruit. Haal de bladeren los.
  4. Klop de balsamicoazijn los met de honing en klop de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de witlof.
  5. Verdeel de witlof over 4 borden en verdeel hier de meloen over. Druppel nog wat dressing over de meloen en verdeel de krokante ham en pijnboompitten erover.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel olie

150 gram parmaham

20 gram pijnboompitten

1 cantaloupemeloen rijp

2 kleine stronkjes witlof

1 eetlepel witte balsamicoazijn

1 theelepel honing

2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
8719189104332 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
1
Galia Meloen product photo
Galia MeloenGalia meloen okashi2,19
Alternatief
1
Witlof zak product photo
Witlof zakWitlof zak2,09
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
265
Koolhydraten
17
Vetten
16
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0