0
Winkelmand

Caponata

Probeer eens deze caponata!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in parten.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie en roerbak de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten.
  3. Bak de aubergineblokjes in een tweede koekenpan lichtbruin in de rest van de olijfolie. Schep de aubergine uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Schep de tomaten door het uienmengsel en bak even mee.
  5. Besprenkel de aubergine met azijn en bestrooi met zout en peper.
  6. Schep de aubergine met de olijven door de rest van de groenten. Bestrooi met de peterselie en de kaas.
  7. Lekker met ciabattabrood met olijfolie.

Ingrediënten

4 personen

300 gram tomaten stevig

6 eetlepels olijfolie

1 rode ui in smalle partjes

2 teentjes knoflook in plakjes

1 rode paprika in repen, zonder zaadjes

300 gram aubergines in blokjes van ca. 3 cm

2 eetlepels rodewijnazijn

75 gram olijven zonder pit

3 eetlepels verse peterselie gehakt

4 eetlepels Parmezaanse kaas versgeraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Tomaten rond product photo
Tomaten rondTomaten rond1,09
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Royal Geroosterde rode paprika product photo
Royal Geroosterde rode paprikaRoyal Geroosterde rode paprika2,69
Alternatief
1
8710725015549 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725024732 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Niet beschikbaar

rodewijnazijn
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
260
Koolhydraten
9
Vetten
21
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0