0
Winkelmand

Carrot cake

Probeer eens deze lekkere carrot cake!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.
  2. Laat de boter voor de cake smelten, maar niet heet worden.
  3. Giet de boter in een kom en klop met een mixer de suiker, kaneel en een snuf zout erdoor.
  4. Klop één voor één de eieren erdoor tot een lichtbruin, schuimig mengsel.
  5. Voeg sinaasappelrasp en -sap toe en klop in gedeeltes het bakmeel erdoor.
  6. Blijf een paar minuten kloppen tot een luchtig beslag.
  7. Spatel de wortel en walnoten erdoor (houd enkele achter om te garneren) en klop op de laagste stand gelijkmatig door.
  8. Verdeel het beslag over de springvormen en bak in de oven in 30-40 minuten gaar.
  9. Laat de cakes afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.
  10. Laat verder afkoelen op een rooster.
  11. Klop intussen voor de frosting de boter, mascarpone, poeder- en vanillesuiker met een mixer glad en romig.
  12. Bestrijk 1 cake met een 1/3 van de frosting en zet de andere cake erbovenop.
  13. Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de frosting.
  14. Zet de cake nog circa 1 uur in de koelkast zodat de frosting op kan stijven.
  15. Verdeel voor het serveren wat walnoten erover en bestuif met kaneelpoeder.
  16. Garneer eventueel met repen geglaceerde wortel.

Ingrediënten

voor de cake

150 gram lichtbruine basterdsuiker

1 mespunt kaneelpoeder om te bestuiven

1 theelepel speculaaskruiden
en
1 mespunt kaneelpoeder om te bestuiven

3 eieren

0.5 sinaasappel rasp en sap

225 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd

150 gram wortels geraspt

voor de frosting

50 gram zachte boter

15 geroosterde walnoten om te garneren

50 gram zachte boter

100 gram mascarpone

100 poedersuiker

1 zakje vanillesuiker

50 gram geroosterde walnoten
en
15 geroosterde walnoten om te garneren

Ingrediënten

Voor 0 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
Verstegen Specerijenmix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Specerijenmix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
2
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
520
Koolhydraten
55
Vetten
29
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0