0
Winkelmand

Catalaanse spinazie uit de wok

Een heerlijk Spaans recept voor Catalaanse spinazie uit de wok.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete wok en schud ze op een stukje keukenpapier.
  2. Verhit de olie in de wok, fruit hierin de teentjes knoflook 1 minuut en schep ze met een schuimspaan bij de pijnboompitjes.
  3. Schep de reepjes spek in de wok en bak ze al omscheppend knapperig. Doe de uisnippers bij de spekjes en fruit ze 3 minuten.
  4. Doe een derde van de spinazie in de wok en laat de spinazie al omscheppend (gaat extra handig met twee grote spatels of lepels) slinken. Voeg de rest van de spinazie ook in delen toe.
  5. Doe de rozijnen erbij en stoof de spinazie nog 3-4 minuten.
  6. Schep de beschuitkruimels samen met de pijnboompitten en de knoflook door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels pijnboompitten

4 eetlepels milde olijfolie

2 teentjes knoflook fijngehakt

150 gram mager gerookt spek in reepjes

1 rode ui gesnipperd

1250 gram spinazie gewassen

50 gram rozijnen

2 beschuiten verkruimeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Spekreepjes gerookt duo product photo
Spekreepjes gerookt duoCoop Spekreepjes Gerookte 0.250 kg Tray3,79
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,95
Alternatief
2
g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
Beschuitbollen product photo
BeschuitbollenBeschuitbollen1,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
350
Koolhydraten
19
Vetten
20
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
20
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0