0
Winkelmand

Ceviche van kabeljauw met sinaasappel

Probeer eens deze ceviche van kabeljauw met sinaasappel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de kabeljauw onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis in heel dunne plakjes en leg de plakjes in een ondiepe schaal.
  2. Klop het limoensap los met de peper en knoflook en giet dit mengsel gelijkmatig over de vis. Laat de vis circa 6 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Snijd de schil van de sinaasappel rondom dik af tot het vruchtvlees zichtbaar is. Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op.
  4. Verdeel de vis over 4 borden en leg er een paar partjes sinaasappel op. Bestrooi met de granaatappelpitjes en bosui.
  5. Bedruppel de ceviche met het opgevangen sinaasappelsap en de olijfolie.

Ingrediënten

4 personen

400 gram kabeljauwfilet vers

200 milliliter limoen uitgeperst

0.5 rode peper fijngehakt

1 teentje knoflook geperst

1 bloedsinaasappel
of
1 sinaasappel

100 gram granaatappelpitjes

1 lente-/bosui in dunne ringetjes

1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Vis Marine Kabeljauwfilet product photo
Vis Marine KabeljauwfiletVismarine Kabeljauwfilet5,01
Alternatief
2
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Coop Granaatappelpitjes product photo
Coop GranaatappelpitjesCoop, Granaatappelpitjes, 100g, bakje2,00
2
3545 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
160
Koolhydraten
11
Vetten
4
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
19
Vezels
3
Zout
0.2
Suiker
0