0
Winkelmand

Champignonflapje

Probeer eens dit champignonflapje!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Voeg de sjalot toe en fruit nog 3 minuten mee in het bakvet.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg ze bij het spek- en uimengsel. Roerbak nog een minuutje mee op hoge stand. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen tot lauwwarm.
  3. Verdeel het mengsel over de 4 deegplakjes en laat de randen vrij. Bestrijk die met een vochtige vinger of kwastje en vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bestrijk ze met ei en bestrooi met de kaas en kruiden. Bak de flapjes in circa 25 minuten bruin en knapperig.

Ingrediënten

4 personen

50 gram ontbijtspekblokjes fijngesneden

1 sjalot gesnipperd

12 kastanjechampignons schoongeveegd

4 plakjes bladerdeeg ontdooid

0.5 ei losgeklopt

25 gram jongbelegen kaas geraspt

1 eetlepel Italiaanse kruiden gedroogd

Ingrediënten

Voor 4 personen

Spekreepjes gerookt duo product photo
Spekreepjes gerookt duoCoop Spekreepjes Gerookte 0.250 kg Tray3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8710725043030 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Coop Goudse kaas jong belegen gesneden product photo
Coop Goudse kaas jong belegen gesnedenCoop Goudse kaas jong belegen gesneden2,50
Alternatief
1
Verstegen Italiaanse kruiden product photo
Verstegen Italiaanse kruidenVerstegen Italiaanse kruiden 50 g Pot3,15
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
255
Koolhydraten
18
Vetten
17
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0