0
Winkelmand

Charlotte met bosvruchten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Pureer de bosvruchten en verwarm met de suiker in een steelpan. Knijp de gelatine uit en los op in de warme vruchtenpuree.
  2. Giet over in een grote kom en roer tot het mengsel is afgekoeld. Klop de kwark door de vruchtenpuree.
  3. Klop in een tweede kom de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  4. Klop in een derde schone kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel vervolgens eerst de room en dan de eiwitten door de bosvruchtenkwark.
  5. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd de lange vingers aan de onderkant eventueel een stukje bij. Zet ze met de gesuikerde kant tegen de rand van de springvorm en giet de vulling rustig in de vorm. Dek de taart af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol de marsepein dun uit. Snijd blaadjes eruit en maak lange slierten voor de takken.
  7. Neem de taart uit de koelkast en verwijder de rand voorzichtig. Schuif de taart op een schaal.
  8. Zet de takjes van marsepein tussen de lange vingers en laat ze naar boven uitlopen. Maak daar een paar blaadjes aan vast en druk ook een paar blaadjes tegen de zijkanten.
  9. Garneer de taart bovenop met aardbeien, bessen en frambozen.

Ingrediënten

6 personen

8 blaadjes gelatine

250 gram diepvriesbosvruchten ontdooid

100 gram fijne tafelsuiker

200 milliliter kwark
of
200 milliliter Griekse yoghurt

200 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

2 eiwitten

175 gram lange vingers pak

voor de garnering

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

groene marsepein (naar smaak toevoegen)

100 gram aardbeien

1 bakje blauwe bes

1 bakje framboos

Ingrediënten

Voor 6 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
8710624233761 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwarkmelkan Magere franse kwark 500gr0,99
Alternatief
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,69
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Coop Scharrel eieren maat M product photo
Coop Scharrel eieren maat MCoop Vrije uitloop ei M 10 stuks3,49
Alternatief
1
g'woon Lange vingers product photo
g'woon Lange vingersg'woon Lange Vingers 175gr0,64
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
4002575016253 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos3,49
Alternatief
1
Blauwe bessen product photo
Blauwe bessenCoop Blauwe Bessen Klasse I 0,5 kg Emmer5,39
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
53
Vetten
18
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
9
Vezels
2
Zout
0.2
Suiker
0