0
Winkelmand

Charlotte van sinaasappelkwark

Deze frisse vruchtenkwark met verse sinaasappel en omringt door lange vingers is een ware traktatie. Heerlijk als dessert, maar ook als verantwoord gebakje bij de koffie.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  2. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere geschilde helft in kleine stukjes.
  3. Breng het sinaasappelsap aan de kook. Neem dit van het vuur en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat het wat afkoelen en schep er wat geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel door.
  4. Meng dit door de vruchtenkwark. Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding afgedekt op een koele plaats in 4 uur opstijven.
  5. Houd de vorm kort in heet water. Stort de charlotte op een schaal.
  6. Plaats rondom de pudding de lange vingers, halveer ze eventueel. Maak de lange vingers vast met een lint.
  7. Snijd de overgebleven sinaasappel in dunne plakken. Snijd de plakken met of zonder schil in mooie stukjes.
  8. Garneer de pudding met de stukjes sinaasappel en eventueel nog wat geraspte sinaasappelschil.

Ingrediënten

4 personen

4 blaadjes gelatine

2 sinaasappels

500 gram magere vruchtenkwark

75 gram lange vingers

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
Campina Magere milde kwark mango product photo
Campina Magere milde kwark mangoCampina Kwark Magere Milde met 'n Vleugje Mango 500 g Bakje1,75
Alternatief
1
g'woon Lange vingers product photo
g'woon Lange vingersg'woon Lange Vingers 175gr0,64
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
154.02
Koolhydraten
24.92
Vetten
1.01
Verzadigde vetten
0.33
Eiwitten
10.39
Vezels
1.01
Zout
0.17
Suiker
17.15