0
Winkelmand

Chileense sopaipillas met guacamole

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Stoom de pompoen in circa 15 minuten gaar en pureer vervolgens met een staafmixer. Meng de pompoenpuree met het zelfrijzend bakmeel, de boter en ½ theelepel zout.
  2. Laat het deeg circa 10 minuten rusten. Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkvlak uit tot 3 mm dik en steek cirkels eruit met een kookring of glas.
  3. Rol het restje deeg opnieuw uit om weer uit te steken. Verhit de olie en bak hierin de sopaipillas op middelhoge stand aan beide kanten in een halve minuut goudbruin.
  4. Laat uitlekken en een beetje afkoelen op keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de guacamole en roer goed door. Serveer de sopaipillas met de guacamole.

Ingrediënten

125 gram pompoenen in blokjes

3 eetlepels zelfrijzend bakmeel om te bestuiven

3 eetlepels zelfrijzend bakmeel om te bestuiven

1 eetlepel boter

8 eetlepels zonnebloemolie

voor de guacamole

3 avocado's in blokjes

0.5 rode peper fijngehakt

1 limoen sap

1 lente-/bosui fijngehakt

3 eetlepels koriander fijngehakt

Ingrediënten

Voor 0 personen

Pompoen groen product photo
Pompoen groenPompoen groen2,79
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
8718963172659 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1
3545 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8718503613383 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
170
Koolhydraten
10
Vetten
13
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
2
Vezels
2
Zout
0.3
Suiker
0