0
Winkelmand

Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst

Dit heerlijke gerecht met verse zalm, snijbonen en een pittige noot van de rode ui en peper staat snel op tafel. Een heerlijke en gezonde maaltijd voor iedere dag van de week.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.
  3. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  5. Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
  6. Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
  8. Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper zacht.
  9. Voeg 2 eetlepels water toe en warm dit even door.
  10. Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
  11. Leg de moten zalm erop.

Ingrediënten

2 personen

150 gram zilvervliesrijst

2 moten zalm

1 eetlepel chilisaus

400 gram snijbonen

1 rode ui

0.5 rode peper

2 eetlepels olie

Ingrediënten

Voor 2 personen

g'woon Zilvervliesrijst product photo
g'woon Zilvervliesrijst0,75
Alternatief
1
Vismarine Zalmfilet met huid product photo
Vismarine Zalmfilet met huid2,75
Alternatief
2
Go-Tan Chilli sauce sweet product photo
Go-Tan Chilli sauce sweet2,02
Alternatief
1
Snijbonen voordeelverpakking product photo
Snijbonen voordeelverpakking2,09
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uien0,65
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peper1,00
Alternatief
1
g'woon Olijfolie extra vierge product photo
g'woon Olijfolie extra vierge2,25
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
590.18
Koolhydraten
62.86
Vetten
20.02
Verzadigde vetten
3.24
Eiwitten
33.93
Vezels
11.42
Zout
0.42
Suiker
3.39