0
Winkelmand

Chinese kool met gember en cashewnoten

Deze vegetarische stamppot met Aziatische twist valt zeker in de smaak. De zachte smaak van Chinese kool combineert goed met verse gember en ketjap manis.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de kool in repen.
  3. Schil het stukje gemberwortel.
  4. Fruit de ui in de olie glazig. Rasp de gemberwortel boven de pan.
  5. Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.
  6. Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.
  7. Verwarm de melk.
  8. Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van.
  9. Serveer de Chinese kool met de aardappelpuree en strooi de cashewnoten erover.

Ingrediënten

2 personen

600 gram aardappelen

1 rode ui

1 Chinese kool

2.5 centimeter gember

1 eetlepel olie

1 eetlepel ketjap manis

100 milliliter halfvolle melk

peper (naar smaak toevoegen)

50 gram ongezouten cashewnoten

Ingrediënten

Voor 2 personen

Kruimige aardappelen product photo
Kruimige aardappelen3,29
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uien0,65
Alternatief
1
 product photo
Chinese kool
Alternatief
Gember los product photo
Gember los0,99
Alternatief
1
g'woon Frituurvet vloeibaar product photo
g'woon Frituurvet vloeibaar5,75
Alternatief
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap Manis1,89
Alternatief
1
Zuivelmeester Halfvolle melk product photo
Zuivelmeester Halfvolle melk1,65
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peper2,85
Alternatief
1
g'woon Cashewnoten ongezouten product photo
g'woon Cashewnoten ongezouten1,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
533.14
Koolhydraten
68.86
Vetten
18.9
Verzadigde vetten
3.89
Eiwitten
15.63
Vezels
12.84
Zout
1.13
Suiker
9.8