0
Winkelmand

Chips met kruidenzout

Probeer ook eens chips met kruidenzout!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schaaf de aardappels in zeer dunne plakjes van 1-2 mm. Leg ze in een vergiet en spoel er koud water over tot het water helder is. Zet de aardappelplakjes apart in koud water.
  2. Meng citroenrasp met rozemarijn en (zee) zout en wrijf dit fijn, eventueel in een vijzel.
  3. Verhit het frituurvet tot 170°C. Meng citroensap naar smaak door mayonaise. Giet de aardappelschijfjes af en droog ze goed tussen 2 theedoeken.
  4. Frituur eerst 1 schijfje in het frituurvet. Het vet is heet genoeg als er bruisende belletjes ontstaan. Schep met een schuimspaan of frituurschep niet te veel aardappelschijfjes tegelijk in het vet en haal de frituurschep erdoor zodat de schijfjes niet aan elkaar plakken.
  5. Frituur de chips goudbruin. Schep ze op keukenpapier en bestrooi met het kruidenzout. Serveer met citroenmayonaise.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram vastkokende aardappels geschild

1 citroen rasp en sap

1 eetlepel verse rozemarijn
of
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

mayonaise (naar smaak toevoegen)

frituurolie (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200947369 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1
8710624237028 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
39
Vetten
28
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0