0
Winkelmand

Chocolade-fudgetaart

Deze heerlijke chocolade-fudgetaart maakt ieder feest speciaal! De combinatie van chocolade en karamel valt altijd in de smaak.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvormen (van 18-22 cm ø) in en bestuif ze met bakmeel.
  2. Zeef de rest van het bakmeel met de poedersuiker, cacao en een snufje zout boven een kom. Meng de karnemelk met 250 ml warm water en de olie en klop de eieren erdoor.
  3. Giet dit bij het meelmengsel en klop met een mixer een aantal minuten tot een luchtig en romig beslag.
  4. Verdeel het beslag over de vormen en bak in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar. Controleer met een satéprikker; als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
  5. Roer intussen voor de vulling de suiker met 100 ml water in een steelpannetje door elkaar en breng op een hoge stand aan de kook. Roer niet meer, maar laat de suiker langzaam goudbruin worden.
  6. Schakel de warmtebron uit en giet voorzichtig de slagroom erbij, de hete karamel gaat hierdoor spetteren. Verwarm opnieuw en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat de karamelsaus op een lage stand een paar minuten inkoken. Voeg een snuf zout toe en laat de saus afkoelen tot lauwwarm.
  7. Bestrijk 1 cake met deze karamel en leg de andere cake erbovenop. Druk een beetje aan en laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  8. Verwarm voor het glazuur de chocolade au bain-marie. Klop de boter en poedersuiker erdoor tot een gladde saus. Klop als laatste de room door het glazuur tot deze mooi glad is. Verwarm het glazuur eventueel weer als deze te dik is.
  9. Zet een schaaltje omgekeerd op een bakplaat. Neem de taart uit de koelkast en zet deze op het schaaltje. Giet het glazuur gelijkmatig over de taart en laat overtollig glazuur op de bakplaat druipen. Laat 10 minuten staan en strijk dan aan de onderkant van de taart de druppels weg.
  10. Zet de taart op een schaal en garneer eventueel met een suikerwerk van karamel erbovenop.

Ingrediënten

8 personen

Voor de taart

250 gram zelfrijzend bakmeel

60 gram cacaopoeder

250 milliliter karnemelk

40 milliliter zonnebloemolie

3 eieren

Voor de vulling

200 gram suiker

100 milliliter slagroom

Voor het glazuur

200 gram poedersuiker

200 gram pure chocolade

100 gram boter

200 gram poedersuiker

8 eetlepels room

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade1,99
1
Melkan Karnemelk product photo
Melkan KarnemelkMelkan Karnemelk Verse 1 l Pak met punt0,99
Alternatief
1
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
655
Koolhydraten
99
Vetten
24
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
9
Vezels
4
Zout
0.6
Suiker
0