0
Winkelmand

Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Doe er al kloppend lepel voor lepel de suiker bij en klop tot het mengsel stevig en glanzend is.
  2. Spatel 1 eetlepel cacaopoeder en de hazelnoten er luchtig door. Schep bergjes eiwit van circa 7 cm op het bakpapier en strijk deze iets uit.
  3. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Temper de oven naar 140°C, bak 1 uur en laat het schuim in de oven afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits u de merengues daarna in een afgesloten trommel bewaart.)
  4. Schil de mango's, verwijder de pit en snijd de vrucht in smalle plakjes. Leg deze op de merengues en garneer met advocaat. Strooi de rest van de cacaopoeder erover.

Ingrediënten

4 personen

3 eiwitten

175 gram witte basterdsuiker

2 eetlepels cacaopoeder gezeefd

50 gram hazelnoten gemalen

2 mango's

100 milliliter advocaat

Ingrediënten

Voor 4 personen

8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Ritter Sport Puur hele hazelnoot product photo
Ritter Sport Puur hele hazelnootDunkle Voll-Nuss1,42
Alternatief
1
EAT ME Mango product photo
EAT ME MangoMango ready to eat1,79
Alternatief
2
Zwarte Kip Advocaat product photo
Zwarte Kip AdvocaatZwarte Kip Advocaat 14% 0.5L5,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
440
Koolhydraten
71
Vetten
10
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0