0
Winkelmand

Chocolade op een lepel van Carola Damen

Eigenlijk is dit recept niet meer dan chocolade op een stokje. Hartstikke lekker natuurlijk om chocolademelk van te maken, samen van te snoepen of weg te geven. Versier ze naar eigen smaak. Meer recepten van Carola? Kijk op carolabaktzoethoudertjes.nl Wat is temperen? Temperen van chocolade doe je om de chocolade stevig en knapperig te maken. Dit doe je door de chocolade te smelten en het daarna op een bepaalde temperatuur te brengen om het weer te laten afkoelen. Verwarm je de chocolade niet op de juiste manier, dan zal de chocolade bij het afkoelen nooit echt hard genoeg worden om te gebruiken in de keuken. Smelt tweederdedeel van de chocolade au bain-marie (zie recept voor uitleg) in een glazen schaal tot het mengsel ongeveer 43 tot 47 graden Celsius is. Als de chocolade langer wordt verwarmd, bestaat de kans dat de chocolade hobbelig wordt en verbrandt. Haal de schaal van het vuur en roer hier het resterende deel van de chocolade doorheen. Blijf de chocolade regelmatig roeren. Roeren zorgt voor de juiste kristallen in de chocolade. Laat de chocolade afkoelen tot het 31-32 graden is. Je kunt het proces versnellen door de chocolade 1 tot 2 minuten in de koelkast of in een bad met koud water te zetten. Roer het mengsel nog eens goed door en het is klaar voor gebruik.

Bereiding
Ingredi√ęnten

Bereiding

  1. Doe de chocolade in stukken in een vuurvaste kom. Plaats de kom boven een pan waar een laag kokend water inzit.
  2. Zet het vuur onder de pan laag en laat de chocolade in de kom au bain-marie smelten. Let op: de kom mag het water niet raken.
  3. Temper het daarna. Doe de chocolade in de vorm: dit zou een cupcakevorm kunnen zijn of espressokopje.
  4. Laat de chocolade iets stevig worden en doe de lepel erin. Versier de bovenkant.
  5. Zet de chocolade ongeveer 2 uur weg zodat het hard kan worden. Dit kan in de koelkast, maar ook erbuiten.
  6. Haal vervolgens de chocolade uit de vorm. Wanneer dit niet lukt, kun je ze 1 tot 2 seconden in een beker met heet water dompelen.

Ingredi√ęnten

1 persoon

50 gram chocolade naar keuze

Ingredi√ęnten

Voor 1 persoon

g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melkg'woon Melkchocolade 100 g1,19
Alternatief
1

Alternatief