0
Winkelmand

Chocolade-truffeltaart

Probeer eens deze heerlijke chocolade-truffeltaart!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en meng de gesmolten boter door het koekkruim.
  2. Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk het mengsel glad en druk aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
  3. Zet de vorm met koekbodem circa 15 minuten in de koelkast of diepvries om stevig te worden.
  4. Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt.
  5. Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom.
  6. Giet het chocolademengsel op de koekbodem in de vorm en laat in 6-8 uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

10 personen

150 gram boter

260 gram bastognekoeken verkruimeld, pak
of
260 gram speculaas verkruimeld, pak

600 milliliter slagroom

3 eetlepels suiker

600 gram pure chocolade in stukjes

30 milliliter amandellikeur

cacaopoeder (naar smaak toevoegen)

125 gram frambozen

Ingrediënten

Voor 10 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
LU Bastogne product photo
LU BastogneLu Bastogne1,59
Alternatief
1
Ruiter Bakkers speculaas rood product photo
Ruiter Bakkers speculaas roodde Ruijter Echte Banket Bakkers Speculaas 400 gram0,99
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
3
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
6
Di Antonio Amaretto product photo
Di Antonio AmarettoAMARETTO DI ANTONIO 6X0,5LX14,7%6,59
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
800
Koolhydraten
55
Vetten
59
Verzadigde vetten
37
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0