0
Winkelmand

Chocoladecupcake met nootjes en roomijs

Probeer eens deze chocoladecupcake met nootjes en roomijs!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat afkoelen tot lauw.
  2. Klop de eieren met de suiker romig. Spatel de bloem en gehakte walnoten erdoor.
  3. Giet de gesmolten chocolade erbij en meng goed. Vet de muffinvorm in en bestuif met bloem. Of gebruik papieren cakevormpjes. Giet het beslag in de holten van de muffinvorm of in de cakevormpjes zodat deze voor 3/4 gevuld zijn.
  4. Bak de cakejes 20-25 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  5. Serveer ze met een bol ijs erop, bestuif deze met kaneelpoeder en serveer met de hele noten.

Ingrediënten

4 personen

100 gram pure chocolade in stukjes

100 gram boter in blokjes

2 eieren

50 gram witte basterdsuiker

50 gram bloem

25 gram walnoten fijngehakt

4 bolletjes roomijs

0.25 theelepel kaneelpoeder

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
g'woon Slagroomijs product photo
g'woon Slagroomijsg'woon Slagroom Roomijs 1,5l4,34
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
605
Koolhydraten
48
Vetten
41
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0