0
Winkelmand

Chocolademascarpone met sinaasappel

Een heerlijk Italiaans recept voor chocolademascarpone met sinaasappel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer de poedersuiker door de mascarpone.
  2. Doe de geraspte schil in het sinaasappelsap van 1 sinaasappel en laat een uur staan.
  3. Snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen uit van de tweede sinaasappel.
  4. Verdeel de mascarpone in twee porties van 250 gram. Roer de geraspte chocola door de ene portie.
  5. Klop circa 4 eetlepels sinaasappelsap met de gemarineerde schilletjes door de rest van de mascarpone tot een lobbig mengsel.
  6. Verdeel de chocolade-mascarpone over zes hoge glazen. Leg hier stukjes sinaasappel op. Dek deze laag af met de sinaasappel-mascarpone. Garneer met een blaadje munt.

Ingrediënten

6 personen

100 gram poedersuiker

500 gram mascarpone

1 sinaasappel dik geschild

1 sinaasappel dik geschild

75 gram extra pure chocolade geraspt

6 blaadjes munt

Ingrediënten

Voor 6 personen

Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
2
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Verkade Tablet extra puur product photo
Verkade Tablet extra puurVerkade Tablet extra puur1,75
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
490
Koolhydraten
28
Vetten
40
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0