0
Winkelmand

Chocolademousse met mandarijn-muntsaus

Probeer eens deze chocolademousse met mandarijn-muntsaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot pieken.
  2. Klop de slagroom lobbig en schep door de gesmolten chocolade. Spatel de eiwitten luchtig erdoor. Schep deze chocolademousse in glazen en zet circa 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Breng voor de saus de mandarijnen met 3 eetlepels van de siroop aan de kook. Voeg eventueel sinaasappellikeur toe en 4 muntblaadjes en pureer met een staafmixer tot een saus. Laat afkoelen.
  4. Serveer de chocolademousse met een beetje saus erop of de saus er apart bij. Garneer met de overige blaadjes munt.

Ingrediënten

4 personen

175 gram pure chocolade in stukjes

5 eiwitten

175 milliliter slagroom

voor de saus

1 blikje mandarijn op siroop

1 eetlepel sinaasappellikeur

8 muntblaadjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Mandarijnen product photo
MandarijnenMandarijnen2,69
Alternatief
1
Passoã Orange juice product photo
Passoã Orange juicePassoa Pre-Mix Orange 5% 0.25L1,88
Alternatief
1
Verse munt voordeelverpakking product photo
Verse munt voordeelverpakkingVerse munt voordeelverpakking1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
430
Koolhydraten
30
Vetten
30
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
7
Vezels
3
Zout
0.2
Suiker
0