0
Winkelmand

Chocolademousse met notenchip

Probeer eens deze chocolademousse met notenchip!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  2. Klop de eiwitten tot zachte pieken met een snufje zout. Klop de slagroom met de suiker half stijf.
  3. Spatel de eiwitten luchtig door de chocolade en schep daarna de slagroom erdoor.
  4. Schep de mousse in glazen en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Teken cirkels van 6 cm op het bakpapier. Meng de walnoten met de bruine suiker. Strooi dit mengsel in de cirkels.
  6. Bak 6-7 minuten in het midden van de oven. Laat de chips iets afkoelen. Buig ze, voordat ze hard zijn, met het bakpapier aan 2 kanten iets omhoog. Trek ze van het bakpapier en serveer ze als garnering bij de chocolademousse.

Ingrediënten

4 personen

175 gram pure chocolade in stukjes

5 eiwitten

200 milliliter slagroom

1 eetlepel suiker

2 eetlepels walnoten

6 eetlepels bruine basterdsuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
550
Koolhydraten
41
Vetten
38
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0