0
Winkelmand

Chocolademoussetaart met peer

Probeer eens deze chocolademoussetaart met peer!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  3. Klop met een mixer de eidooiers met de helft van de suiker tot een lichtgele, luchtige massa.
  4. Smelt de pure chocolade met de boter au bain-marie en laat een beetje afkoelen. Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  5. Klop de eiwitten stijf en voeg hierbij geleidelijk de rest van de suiker toe.
  6. Spatel de eiwitten door het chocolademengsel en schep het mengsel in de springvorm.
  7. Bak de taart in de oven in 30-40 minuten gaar.
  8. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in plakjes. Besprenkel met citroensap.
  9. Neem de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  10. Verdeel de plakjes peer over de taart en bestrooi met de geraspte chocolade.

Ingrediënten

8 personen

4 eieren gesplitst

200 gram witte basterdsuiker

200 gram pure chocolade

200 gram boter

2 handperen

1 eetlepel citroensap

50 gram melkchocolade geraspt

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melkg'woon Melkchocolade 100 g1,19
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
505
Koolhydraten
44
Vetten
33
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0