0
Winkelmand

Chocoladepotje met speculaas

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  2. Klop de eieren met de suiker schuimig. Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel.
  3. Schep daarna het chocolademengsel luchtig door het beslag. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven.
  4. De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.

Ingrediënten

4 personen

125 gram pure chocolade in stukjes

100 gram boter

3 eieren

50 gram suiker

60 gram bloem

1 theelepel speculaaskruiden

2 eetlepels poedersuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Verstegen Mix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Mix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
525
Koolhydraten
42
Vetten
35
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0