0
Winkelmand

Chocoladepudding met vanillesaus

Een gevalletje van ‘oud, maar goud': chocoladepudding met vanillesaus. En nog leuker: je maakt ‘m heel makkelijk zelf!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng voor de saus de melk met het vanillemerg en vanillestokje aan de kook. Klop de eieren met de suiker los en roer de maizena erdoor. Giet al roerend een deel van de kokende melk erbij en voeg het eimengsel al roerend toe aan de rest van de kokende melk. Verwijder het vanillestokje. Laat de saus afkoelen en roer regelmatig.
  2. Steek de rand van de pudding aan de bovenkant los. Stort de pudding op een schaal en bedruppel met de vanillesaus.

Ingrediënten

4 personen

50 gram cacaopoeder

voor de saus

1 theelepel maizena

30 gram suiker

500 milliliter melk

0.5 vanillestokje opengesneden, merg eruit

500 milliliter melk

vanillestokje (naar smaak toevoegen) opengesneden, merg eruit

2 eieren

30 gram suiker

1 theelepel maizena

Ingrediënten

Voor 4 personen

Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
455
Koolhydraten
68
Vetten
11
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
18
Vezels
4
Zout
0.5
Suiker
0