0
Winkelmand

Chocoladetaart met vanille-kwarkvulling

Verwarm de oven voor op 170°C. Klop voor het deeg de boter met de suiker met een elektrische mixer met deeghaken en meng het ei erdoor. Zeef 400 gram…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop voor het deeg de boter met de suiker met een elektrische mixer met deeghaken en meng het ei erdoor. Zeef 400 gram bloem, het bakpoeder en cacaopoeder en mix dit kort door het botermengsel.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem en kneed het deeg met de hand tot een bal. Verpak in vershoudfolie en leg in de koelkast.
  3. Mix intussen voor de vulling de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop of mix de kwark met de mascarpone en eieren glad en voeg het puddingpoeder toe. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
  4. Rol tweederde van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem en de rand van de vorm. Druk goed aan en schep de vulling op het deeg. Bak de taart circa 15 minuten in het midden van de de oven en verkruimel dan de rest van het deeg erover. Bak de taart nog 45-55 minuten verder.
  5. Laat afkoelen en zet dan 3-4 uur in de koelkast. Bestrooi voor het serveren licht met poedersuiker.

Ingrediënten

8 personen

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

1 zakje bakpoeder

40 gram cacaopoeder

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

voor de vulling

250 gram zachte boter

200 gram suiker

4 eieren losgeklopt

250 gram zachte boter

200 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

250 gram kwark

250 gram mascarpone

4 eieren losgeklopt

1 pakje vanillepuddingpoeder à 75 g, bakproducten

Ingrediënten

Voor 8 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwarkmelkan Magere franse kwark 500gr0,99
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokjeVerstegen vanille 2 g zakje4,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
945
Koolhydraten
98
Vetten
53
Verzadigde vetten
33
Eiwitten
18
Vezels
4
Zout
0.3
Suiker
0