0
Winkelmand

Chocoladeterrine met frambozen

Probeer eens deze chocoladeterrine met frambozen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de witte chocolade in een kom en doe de pure chocolade met cacaopoeder in een andere kom.
  2. Verwarm de slagroom zonder te koken.
  3. Week de gelatine in ruim koud water.
  4. Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  5. Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade.
  6. Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn.
  7. Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm.
  8. Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie.
  9. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met frambozen.

Ingrediënten

6 personen

175 gram witte chocolade in stukjes

225 pure chocolade in stukjes

1 eetlepel cacaopoeder

300 milliliter slagroom

7 blaadjes gelatine

6 eiwitten

75 gram witte basterdsuiker

200 gram frambozen

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,49
Alternatief
2
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
2
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
615
Koolhydraten
52
Vetten
40
Verzadigde vetten
25
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0