0
Winkelmand

Citroen maanzaad pannenkoekjes met frambozensaus van Foodiefeest

Citroen maanzaad pannenkoekjes met frambozensaus van Foodiefeest. Heerlijke fluffy pannenkoekjes, frisse citroen en een friszoet frambozensausje. Het perfecte gerechtje om pasen en de lente mee te vieren!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak als eerst de saus, door de ingrediënten onder het kopje ‘saus’ bij elkaar te combineren in een kleine sauspan. Breng het langzaam aan de kook en laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken. Druk de frambozen plat met je spatel.
  2. Laat de saus afkoelen en blend hem met behulp van een staafmixer of hakmolentje tot een gladde saus. Is je saus aan de stevige kant, roer er dan wat water door voor een meer vloeibare saus.
  3. Meng voor de pancakes in een kom de bloem, volkoren meel, het bakpoeder, de baking soda en het zout door elkaar.
  4. Meng in een aparte kom het ei, de karnemelk, olie, het vanille extract, citroensap en -rasp, maanzaad en de suiker door elkaar.
  5. Voeg het bloemmengsel toe aan de kom met de karnemelk. Dit kan gewoon met een garde. Het beslag hoort lekker dik te zijn. Stop direct met mixen zodra alles bij elkaar is opgenomen. Te lang mixen maakt de pannenkoekjes taai.
  6. Verwarm je koekenpan op een niet te grote pit, op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter.
  7. Gebruik een juslepel of kleinere soeplepel om een portie beslag in de pan te gieten. Het beslag is vrij dik, dus spreid met behulp van de juslepel het beslag een klein beetje uit tot een pannenkoekje met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Bak de pannenkoekjes rustig, op een middelhoog vuur. Na een paar minuten verschijnen er bubbeltjes op de bovenkant; hierna kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant totdat de onderkant mooi goudbruin kleurt.
  8. Maak een mooie stack en serveer met de frambozensaus!

Ingrediënten

180 mililiters karnemelk

100 gram bloem

30 gram volkoren meel

15 mililiters neutrale olie

1 stuk ei

2 eetlepels (riet)suikers

1 stuks citroen

5 gram maanzaad

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel vanille extract

0.5 theelepel baking soda

0.5 theelepel zout

100 gram frambozen

2 eetlepels vanillesuiker

3 eetlepels water

Ingrediënten

Voor 0 personen

Melkan Karnemelk product photo
Melkan Karnemelk0,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
g'woon Tarwemeel volkoren product photo
g'woon Tarwemeel volkoren1,09
Alternatief
1
g'woon Frituurvet vloeibaar product photo
g'woon Frituurvet vloeibaar5,75
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Sundale Suiker product photo
Sundale Suiker0,88
Alternatief
1
Citroen product photo
Citroen0,69
Alternatief
1
Verstegen Maanzaad product photo
Verstegen Maanzaad2,29
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille Aroma0,89
Alternatief
1
Arm & Hammer Baking soda product photo
Arm & Hammer Baking soda1,69
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen Zeezout2,55
Alternatief
1
 product photo
frambozen
Alternatief
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker Vanillesuiker0,69
Alternatief
1
Dalphin Water zonder koolzuur product photo
Dalphin Water zonder koolzuur1,44
Alternatief
1

Alternatief