0
Winkelmand

Citroencake met rozemarijn

Probeer eens deze citroencake met rozemarijn!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn.
  3. Klop de boter met 200 gram suiker glad en luchtig.
  4. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
  5. Voeg de citroenrasp, rozemarijn, amandelen en het bakmeel toe en roer tot een glad beslag.
  6. Leg de plakjes citroen, zonder dat ze elkaar overlappen, op de bodem van de cakevorm.
  7. Verdeel het cakebeslag erover en bak de cake in de oven in 45-60 minuten gaar en goudbruin.
  8. Maak intussen een siroop: verwarm de rest van de suiker met het citroensap tot de suiker is gesmolten.
  9. Stort de cake uit de vorm zodat de citroenplakjes aan de bovenkant zitten.
  10. Prik met een satéprikker gaatjes in de cake en giet de citroensiroop over de warme cake.
  11. Laat afkoelen.

Ingrediënten

50 gram amandelen

200 gram boter

250 gram suiker

4 eieren

1 citroen in dunne plakjes

2 theelepels rozemarijn naaldjes

150 gram zelfrijzend bakmeel

1 citroen in dunne plakjes

Ingrediënten

Voor 0 personen

8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
365
Koolhydraten
37
Vetten
21
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
6
Vezels
1
Zout
0.3
Suiker
0