0
Winkelmand

Citroenmousse met walnoot en gember

Met dit toetje zit je altijd goed: zelfgemaakte citroenmousse met walnoot en gember! Lekker friszuur, zoet, zacht en met een beetje pit door de gember.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Verkruimel de boterwafeltjes. Hak de walnoten in stukjes en meng met de koekkruimels. Schep de helft van dit mengsel in de glazen.
  2. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Klop de slagroom met de suiker, gember, citroenrasp en -sap tot een stevige room. Spatel de eiwitten kort en luchtig erdoor.
  3. Schep de helft van de citroenmousse op de koekkruimels. Verdeel daarover een tweede laag kruimels en een tweede laag mousse. Laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

4 personen

100 gram walnoten

125 gram ijswafeltjes

2 eiwitten

200 milliliter slagroom

25 gram suiker

1 theelepel verse gember geraspt

1 citroen rasp en sap

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

ijswafeltjes
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
530
Koolhydraten
28
Vetten
42
Verzadigde vetten
16
Eiwitten
9
Vezels
2
Zout
0.3
Suiker
0