0
Winkelmand

Citroentaart met rozemarijn en gekonfijte citrus

De moeilijkheidsgraad van deze citroentaart met rozemarijn en gekonfijte citrus is hoog, maar zeker een middagje bakken waard!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met de garnering. Boen de vruchten schoon onder heet water en wrijf ze droog. Snijd met een dunschiller van de schillen repen en snijd deze eventueel weer in dunnere reepjes.
  2. Weeg de schillen en breng ze met hetzelfde gewicht aan water en suiker aan de kook. Kook zachtjes circa 20 minuten.
  3. Blancheer de schilletjes 2 minuten. Giet af en spoel ze af. Herhaal dit en laat ze uitlekken.
  4. Giet af, laat uitlekken en laat de schillen daarna naast elkaar drogen op bakpapier. Wentel ze door suiker (dit kan enkele dagen van tevoren, bewaar daarna goed afgesloten).
  5. Snijd voor het deeg de boter met 2 messen in kleine stukjes. Voeg de bloem, suiker, gehakte rozemarijn, een snufje zout en de eidooier toe.
  6. Meng de ingrediënten door met je vingertoppen te wrijven tot het mengsel op broodkruim lijkt. Niet te lang, dan wordt de boter te zacht en het deeg te plakkerig.
  7. Voeg 1 eetlepel koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg 5 cm groter dan de vorm uit, tot een dikte van circa 3 mm.
  9. Leg het deeg met een opstaande rand van circa 2 cm in de ingevette taartvorm. Snijd de bovenrand bij en prik gaatjes in de deegbodem.
  10. Leg een stuk bakpapier erop met daarop de blindbakvulling en zet de vorm 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen.
  11. Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC. Meng voor de vulling de eieren, eidooiers en suiker.
  12. Meng de slagroom, citroenrasp en -sap erdoor en schenk deze vulling op de taartbodem tot de bodem goed bedekt is, je houdt bij een kleine taartvorm eventueel wat vulling over.
  13. Bak de taart circa 45 minuten in het midden van de oven, tot de vulling net gestold is. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  14. Zet de taart daarna nog 1 uur in de koelkast. Garneer de taart met de gekonfijte citrusschilletjes en rozemarijnnaaldjes. Bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

10 personen

125 gram boter

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

voor de vulling

2 eidooiers

4 eieren

2 eidooiers

200 gram suiker

475 milliliter slagroom

120 milliliter citroensap

voor de garnering

suiker (naar smaak toevoegen)

1 takje rozemarijn

1 citroen

1 sinaasappel

1 grapefruit

1 citroen

suiker (naar smaak toevoegen)

1 takje rozemarijn

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 10 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
2
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
3415 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
615
Koolhydraten
55
Vetten
39
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
9
Vezels
1
Zout
0.2
Suiker
0