0
Winkelmand

Citroentaart

Probeer ook eens deze mooie citroentaart!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier. Wikkel een dubbele laag bakpapier rond de buitenkant van de springvorm, zodat de taartbodem hoger wordt, en bind het papier rondom vast met keukentouw.
  2. Meet 150 ml citroensap af en zet de rest apart. Klop met de mixer de boter en 525 gram basterdsuiker romig. Klop de eieren er één voor één door.
  3. Meng de bloem, het zelfrijzend bakmeel en een mespuntje zout er in gedeelten door en mix steeds tot een luchtige massa. Klop de helft van de citroenrasp en de 150 ml sap erdoor.
  4. Schep het beslag in de twee vormen en bak 60-70 minuten tot het gebak goudbruin is. Controleer met een houten prikker die er schoon uit moet komen of het gaar is.
  5. Verwarm intussen de rest van de suiker en de rest van de citroenrasp en -sap tot een siroop en zet deze apart.
  6. Laat het gebak uit de oven afkoelen op het taartrooster. Meng wat citroensiroop door de amandelspijs zodat deze smeerbaar wordt.
  7. Snijd de afgekoelde taartbodems horizontaal door met een scherp mes. Bestrijk één snijkant met de amandelspijs, leg de andere snijkant erop en besprenkel de bovenkant van de taartbodems met overgebleven siroop. Verpak ze per stuk in vershoudfolie en bewaar ze tot je ze verder gaat verwerken.
  8. Verwarm de abrikozenjam en druk deze door een zeef. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de taartbodems ermee en zet ze op elkaar.
  9. Rasp de marsepein grof, kneed deze met de poedersuiker en kleur deze eventueel met eetbare kleurstof.
  10. Rol 750 gram tussen vershoudfolie uit tot twee ronde lappen van ca. 35 en ca. 40 cm doorsnee. Trek de bovenste folie eraf en leg de marsepein omgekeerd met folie aan de bovenzijde op de taartbodems. Vouw de marsepein om de taart, druk goed aan, verwijder de folie en snijd de marsepein aan de onderkant recht.
  11. Zet de kleine taart op de grote taart. Plak eventueel vast met geklutst eiwit. Garneer de taart door marsepeinroosjes, die je zelf kunt maken van de overgebleven marsepein, met geklutst eiwit op de taart te plakken.

Ingrediënten

18 personen

9 citroenen schoongeboend, rasp en sap

525 gram boter

675 gram witte basterdsuiker

9 eieren

225 gram bloem gezeefd

400 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd

300 gram amandelspijs

voor de garnering

1 potje abrikozenjam

1 kilogram witte marsepein
of
1 kilogram roze marsepein
of
1 kilogram groene marsepein

375 gram poedersuiker

2 eiwitten

roze voedingskleurstof (naar smaak toevoegen)
of
groene voedingskleurstof (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 18 personen

3416 product photo
Alternatief
9
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
2
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
8715196570030 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624220051 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Dr. Oetker Rolfondant Wit product photo
Dr. Oetker Rolfondant WitDr. Oetker Rolfondant Wit1,17
Alternatief
6
Ritter Sport Marsepein product photo
Ritter Sport MarsepeinMarsepein1,42
9
Ritter Sport Marsepein product photo
Ritter Sport MarsepeinMarsepein1,42
9
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
2
Coop Scharrel eieren maat M product photo
Coop Scharrel eieren maat MCoop Vrije uitloop ei M 10 stuks3,49
Alternatief
1

Niet beschikbaar

roze voedingskleurstof
Geen product gevonden
groene voedingskleurstof
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
955
Koolhydraten
136
Vetten
39
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0