0
Winkelmand

Citruscarpaccio met basilicumijs

Probeer eens deze citruscarpaccio met basilicumijs!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het ijs iets zachter worden.
  2. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  3. Scheur de helft van de overige basilicum iets kleiner en verwarm in 100 ml water.
  4. Zeef het vocht en laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Hak de rest van de basilicum fijn.
  6. Schep het basilicumvocht en de gehakte basilicum door het ijs en zet terug in de diepvries.
  7. Schil al het fruit dik en snijd in zeer dunne plakken.
  8. Leg de plakjes fruit afwisselend dakpansgewijs in een cirkel op borden.
  9. Meng de honing met de balsamico en witte wijn.
  10. Besprenkel het fruit ermee.
  11. Schep een grote bol ijs in het midden en garneer met basilicumblaadjes.

Ingrediënten

4 personen

1 liter vanille-ijs

1 handje basilicumblaadjes

2 sinaasappels

2 rode grapefruits

2 mandarijnen

2 eetlepels honing

1 eetlepel balsamicoazijn

50 milliliter witte wijn
of
50 milliliter prosecco

Ingrediënten

Voor 4 personen

Hertog Vanille ijs product photo
Hertog Vanille ijsHERTOG 900ml Vanilla HRT Core x6 x156EB2,85
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
3415 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
8422480030476 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Tiresia Prosecco product photo
Tiresia ProseccoTiresia prosecco 75cl4,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
260
Koolhydraten
36
Vetten
9
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0