0
Winkelmand

Citrusmousse

Een heerlijk Frans recept voor citrusmousse.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zeef de geperste sappen en meet de hoeveelheid. Het moet totaal 200 milliliter zijn, voeg zo nodig nog extra limoensap toe.
  2. Klop de eidooiers met een eetlepel van de suiker au bain-marie tot een dikke crème. Blijf roeren tot de crème gebonden is.
  3. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de crème tot ze zijn opgelost.
  4. Voeg het sap toe en roer alles heel goed door. Laat onder af en toe roeren afkoelen in een bak met koud water.
  5. Klop ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de crème er voorzichtig door. Schep in vier schaaltjes en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

4 personen

3 blaadjes witte gelatine

2 eieren gesplitst

2 sinaasappels uitgeperst

1 rode grapefruit uitgeperst

0.5 limoen uitgeperst, schil geraspt

2 eetlepels suiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
3415 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
85
Koolhydraten
10
Vetten
3
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0