0
Winkelmand

Clafoutis met vanilleyoghurt

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de peren in plakjes en verdeel ze over de taartvorm. Verdeel de bessen erover en bestrooi met de vanillesuiker. Klop…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de peren in plakjes en verdeel ze over de ingevette taartvorm. Verdeel de bessen erover en bestrooi met de vanillesuiker.
  2. Klop de vanille­yoghurt, melk en eieren met een garde door elkaar. Klop de bloem en als laatste de gesmolten boter erdoor. Giet dit beslag over het fruit en bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 40 minuten bruin en gaar.
  3. Neem uit de oven en bestrooi eventueel met poedersuiker. Serveer (lauw)warm. Lekker met Melkan slagroom of crème fraîche.

Ingrediënten

4 personen

350 gram peren geschild, zonder klokhuis, eetrijp

150 gram blauwe bessen

1 theelepel vanillesuiker

200 milliliter Melkan halfvolle vanilleyoghurt

100 milliliter Melkan volle melk

3 eieren

40 gram bloem gezeefd

1 eetlepel Melkan roomboter ongezouten gesmolten

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 4 personen

2137620000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Blauwe bessen product photo
Blauwe bessenBlauwe bessen2,00
Alternatief
2
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
8710624283865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Volle melk product photo
Melkan Volle melkMelkan Melk Verse Volle 1 l Pak met punt1,15
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
235
Koolhydraten
28
Vetten
9
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
9
Vezels
3
Zout
0.3
Suiker
0