0
Winkelmand

Courgette-zalmrolletje van Jan Smit

Jan is gek op allerlei soorten vis. Een toast of rolletje met gerookte vis kan daarom niet ontbreken. Probeer ook eens deze heerlijke rolletjes met courgette, zalm, roomkaas en verse kruiden.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Snijd dunne plakken van de courgette met een mandoline of kaasschaaf. Bestrijk de plakken courgette met olijfolie.
  3. Verhit een grillpan en gril de courgette een paar minuten tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
  4. Snijd de zalm in net zulke brede plakken als de courgette en beleg deze hiermee.
  5. Hak de bieslook fijn en snijd de basilicum in reepjes.
  6. Besmeer de zalm met Paturain en sprenkel de kruiden erover.
  7. Rol de courgette op en zet vast met een satéprikker. Bestrooi met pijnboompitten en blaadjes basilicum.

Ingrediënten

6 personen

30 gram pijnboompitten

1 courgette

2 eetlepels olijfolie

200 gram gerookte zalm

100 gram paturain knoflook en fijne kruiden

3 eetlepels bieslook

2 eetlepels verse basilicum

Ingrediënten

Voor 6 personen

China Pijnboompitten product photo
China Pijnboompitten2,59
Alternatief
1
Courgette product photo
Courgette0,65
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,59
Alternatief
1
 product photo
gerookte zalm
Alternatief
Paturain Knoflook & fijne kruiden product photo
Paturain Knoflook & fijne kruiden1,75
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslook0,92
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicum1,53
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
195
Koolhydraten
3
Vetten
16
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
1.4
Suiker
0