0
Winkelmand

Couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalmfilet

Probeer eens deze couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalmfilet!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de broccoli in een keukenmachine tot fijne korrels, zoals couscous.
  2. Rasp de schil van 1 citroen en pers deze en nog 1 citroen uit. Meng de peterselie, citroenrasp, -sap, de knoflook en de helft van de olijfolie door de broccoli. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie en schep ze door het broccolimengsel. Houd apart.
  4. Meng de pesto met de rest van de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee. Rooster de vis in een hete grill- of koekenpan circa 2 minuten per kant.
  5. Serveer de ‘couscous' van broccoli in een kom met daarop de zalmfilet. Snijd de overige citroen in partjes om te garneren.

Ingrediënten

4 personen

800 gram broccoli in roosjes

3 citroenen schoongeboend

1 bosje peterselie fijngehakt

2 teentjes knoflook fijngehakt

100 milliliter olijfolie

100 gram blanke amandelen grof gehakt

2 eetlepels pesto

4 zalmfilets ca. 600 g

Ingrediënten

Voor 4 personen

2134200000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Polli Pesto a la genovese product photo
Polli Pesto a la genovesePolli pesto alla genovese 190gr0,92
Alternatief
1
8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
660
Koolhydraten
7
Vetten
49
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
13
Vezels
9
Zout
0.5
Suiker
0