0
Winkelmand

Crêpes met gebakken peertjes en karamelsaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm voor de karamelsaus de suiker in een steelpan met dikke bodem met 2 eetlepels water en een snufje zout. Laat rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Schud de pan af en toe voorzichtig heen en weer.
  2. Verwarm in een tweede steelpan de boter met de slagroom. Giet voorzichtig de warme room bij de gekaramelliseerde suiker en roer met een houten spatel tot een glad mengsel.
  3. Klop een glad crêpebeslag van de bloem, melk en eieren. Verhit een klontje boter in een koekenpan of crêpepan.
  4. Schep steeds een beetje beslag in de pan en bak de crêpes zo dun mogelijk goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
  5. Verwarm voor de peren de boter in een koekenpan. Leg de peren erin en bestrooi met kaneel. Bak circa 5 minuten en keer halverwege.
  6. Serveer de crêpes in vieren gevouwen met de warme peren. Besprenkel met de karamelsaus. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediënten

4 personen

100 gram bloem

200 milliliter melk

2 eieren

voor de saus

50 gram suiker

50 gram boter

100 milliliter slagroom

voor de peren

2 eetlepels boter

2 eetlepels boter

2 kleine peren in partjes, zonder klokhuis

0.5 theelepel kaneelpoeder

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Conference peren product photo
Conference perenConference peren1,79
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
475
Koolhydraten
39
Vetten
31
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
9
Vezels
2
Zout
0.3
Suiker
0