0
Winkelmand

Crispy aardappels met limoenroom

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet af en dep droog. Snijd de bovenkanten iets in.
  2. Zet de aardappels naast elkaar op de bakplaat en druk ze iets platter met een stamper. Zet circa 1 uur in de koelkast zodat ze afgekoeld zijn.
  3. Meng intussen de ingrediënten voor de limoenroom en zet de room in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de aardappels met de olie en rooster ze in de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met zout, peterselie en munt. Serveer de aardappels met de limoenroom.

Ingrediënten

8 personen

25 vastkokende aardappels schoongeboend, van gelijk formaat

200 milliliter olijfolie

1 bosje platte peterselie gehakt

1 bosje munt gehakt

voor de limoenroom

600 milliliter zure room

1 bosje bieslook

1 bosje koriander gehakt

4 teentjes knoflook gehakt

1 limoen schil geraspt

1 limoen schil geraspt

Ingrediënten

Voor 8 personen

Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan zure room product photo
Melkan zure roommelkan Zure Room 125gr0,99
Alternatief
5
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
8718503613383 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
550
Koolhydraten
40
Vetten
40
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0