0
Winkelmand

Croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam

Probeer eens deze croissants met zelfgemaakte vanille-abrikozenjam!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de abrikozen met de geleisuiker en het vanillestokje en laat minimaal 2 uur afgedekt staan.
  2. Schep het abrikozenmengsel in een pan en doe het citroensap erbij.
  3. Verwarm voorzichtig en roer tot de suiker is opgelost. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken tot de jam begint te binden.
  4. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten rusten.
  5. Schep de jam in de jampotjes, sluit deze goed af en zet ze 5 minuten op de kop.
  6. Verwarm de croissants en serveer ze met de jam.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram abrikozen in stukjes, zonder pitten

750 gram geleisuiker

1 vanillestokje in vieren

1 citroen sap

4 croissants

Ingrediënten

Voor 4 personen

Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
4
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,59
Alternatief
2
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1
2150190000000 product photo
Alternatief
4
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
195
Koolhydraten
21
Vetten
8
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0