0
Winkelmand

Custardflan met abrikozen in karamel

Probeer ook eens deze heerlijke custardflan met abrikozen in karamel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng de custardpoeder met 65 g van de suiker en een scheutje melk tot een papje. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  2. Verwarm de rest van de melk met het vanillestokje en de zaadjes.
  3. Voeg het custardpapje toe aan de melk als deze tegen de kook aan is. Breng al roerende aan de kook en kook de custard circa 3 minuten door.
  4. Laat de rest van de suiker met 2 eetlepels water smelten en voeg de abrikozen toe. Laat zonder te roeren op middelhoge stand karameliseren.
  5. Vet de schaaltjes in met wat olie en schep in elk schaaltje 2 abrikozen en een ruime eetlepel karamel. Laat dit afkoelen en verdeel dan de custard over de schaaltjes.
  6. Laat dit geheel afkoelen en dan in de koelkast afgedekt met vershoudfolie nog enkele uren opstijven.
  7. Giet een laagje kokend water in een diep bord. Zet de schaaltjes er een minuutje in en stort de puddinkjes dan op een bordje.

Ingrediënten

4 personen

65 gram custardpoeder

165 gram suiker

1 liter melk

1 vanillestokje

8 gedroogde abrikozen

1 theelepel olie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
2
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1

Niet beschikbaar

custardpoeder
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
77
Vetten
5
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0