0
Winkelmand

De ananassoep met kiwi van Shirley de Becker

Probeer eens deze verfrissende ananassoep met kiwi van Shirley de Becker!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de gemberwortel en doe dit in een pannetje met de bruine basterdsuiker en het water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat stoven tot de suiker is opgelost en het mengsel stroperig is geworden.
  2. Verwijder de gemberwortel en laat afkoelen.
  3. Laat een klein blikje ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.
  4. Doe de ananas met de gembersiroop in een keukenmachine en pureer alles goed. Is het mengsel te dik? Voeg dan wat ananassap toe.
  5. Schil een kiwi en snijd alleen het groene deel van de vrucht in kleine blokjes.
  6. Verdeel de ananassoep over 6 kleine glaasjes en strooi de blokjes kiwi erover.
  7. Laat de soep een uur koelen in de koelkast voordat je de glaasjes op tafel zet.

Ingrediënten

6 personen

2.5 centimeter gemberwortel

50 gram bruine basterdsuiker

100 milliliter water

klein blikje ananasstukjes (naar smaak toevoegen)

1 kiwi

Ingrediënten

Voor 6 personen

Gember verpakt product photo
Gember verpaktGember verpakt2,74
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
Dalphin Water zonder koolzuur product photo
Dalphin Water zonder koolzuurDalphin Water zonder koolzuur1,48
Alternatief
1
g'woon Ananasstukjes op siroop product photo
g'woon Ananasstukjes op siroopg'woon ananasstukjes op siroop 227gr0,89
Alternatief
1
Zespri kiwi's product photo
Zespri kiwi'sZespri Kiwi green2,14
Alternatief
1

Alternatief