0
Winkelmand

De prijswinnende appeltaart

In de herfst heb je heerlijke appels, goede periode van het jaar om deze heerlijke appeltaart eens te proberen.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de oven op 200°C en bekleed een bakblik met bakpapier
  2. Snijd de blaadjes van 3 takjes verse roze- marijn fijn
  3. Voeg rietsuiker en kaneel toe en meng dit door elkaar
  4. Wegzetten in een afgesloten bakje
  5. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen
  6. Kerf met een mesje een ruitvorm aan de buitenkant van de appel
  7. Voeg de appels toe aan het suiker/kaneelmengsel
  8. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot het goed gemengd is en niet meer plakkerig
  9. Vorm er een bal van en laat deze minimaal 1 uur rusten in plasticfolie in de koelkast.Na 1 uur haalt u het deeg uit de koel-kast en rolt u het uit op een met bloem bestrooide tafel. Bekleed de vorm met tweederde van het deeg. Het deeg mag iets over de rand hangen
  10. Strooi over de deeglap een dun laagje havermout
  11. Schep de appels nog eens goed om zodat ze goed bedekt zijn met suiker en verdeel dan de appelkwartjes met de bolle kant naar boven over het deeg
  12. Vouw de overhangende deegstukken voorzichtig naar binnen
  13. Snijd van het achtergehouden deeg repen waarmee u de helft van de appels bedekt in een ruitpatroon
  14. Bestrooi de andere helft van de appeltaart gul met pompoenpitten
  15. Plaats de taart in de hete oven, iets onder het midden Bak de taart in een oven van 200°C in 50 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en laat 10 minu- ten afkoelen
  16. Verwarm ondertussen in een pannetje de sinaasappeljam met 1 el heet water. De jam wordt iets vloeibaar. Verdeel deze vervolgens over de taart met een kwastje
  17. Pas als de taart volledig is afgekoeld, kunt u hem uit zijn vorm halen

Ingrediënten

50 gram speltmeel fijn

30 gram tarwezeme-len

30 gram havermout

180 gram tarwebloem

2 rasp van de citroenen

250 gram roomboter in blokjes

snufje zout (naar smaak toevoegen)

100 gram donkere basterdsuiker

1 ei

1 kilogram zure appel

3 takjes verse rozemarijn

60 gram suiker

2 theelepels kaneel

pompoenpitten (naar smaak toevoegen)

2 eetlepels sinaasappeljam

Ingrediënten

Voor 0 personen

8718469777723 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Zonnatura Tarwezemelen product photo
Zonnatura TarwezemelenZonnatura Tarwezemelen 200g0,95
1
Smaakt Havermout product photo
Smaakt HavermoutSmaakt Havermout Bio Volkoren 500 g Zak1,99
Alternatief
1
Koopmans Tarwebloem Biologisch product photo
Koopmans Tarwebloem BiologischKoopmans Tarwebloem Biologisch 1000 g Zak1,89
1
3416 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Roomboter ongezouten product photo
Roomboter ongezoutenSuperunie Roomboter Ongezouten Zuivelmeester 40x250g Doos1,89
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,89
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
2137140000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
8718546998744 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624291549 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
405
Koolhydraten
45
Vetten
22
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0