0
Winkelmand

De ultieme aardappelpuree

Op zoek naar een recept voor de ultieme aardappelpuree? Zoek niet verder! Tip: stamp liever met de hand tot puree.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar. Verwarm de slagroom met de knoflook, laurierblaadje en tijm. Neem de pan van de warmtebron en houd apart.
  2. Laat de aardappels uitstomen in de pan en pureer de hete aardappels. Zeef de room en giet de helft al roerend bij de puree. Roer dan de boterblokjes door de puree.
  3. Klop de rest van de room door de puree tot de gewenste dikte. Bestrooi met nootmuskaat en fijngesneden bieslook.

Ingrediënten

4 personen

5 grote kruimige aardappels geschild

300 milliliter slagroom

2 teentjes knoflook gekneusd

1 laurierblaadje

4 takjes tijm

25 gram boter koud, in kleine blokjes

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

bieslook (naar smaak toevoegen) fijngesneden

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen product photo
Kruimige aardappelenUNBRANDED Kookaardappelen kruimig 450gr1,00
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
2
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief