0
Winkelmand

Dikke aardappelschijven met boter en citroen

Probeer ook eens deze heerlijke dikke aardappelschijven met boter en citroen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in de schil circa 15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen tot je ze kunt pellen.
  2. Snijd de gepelde aardappelen in dikke plakken en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Verwarm de boter en olie in een wijde pan en verdeel er de aardappelschijven over. Bak op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin. Voeg in de laatste minuut de citroenrasp en rozemarijn toe en bak heel kort mee.
  4. Deze hoeveelheid aardappelen kan niet in één keer gebakken worden. Bak ze in gedeelten en houd ze warm in een matig warme oven. Besprenkel ze op het laatste moment met vers citroensap.

Ingrediënten

4 personen

1000 gram aardappels ongeschild

50 gram boter
of
3 eetlepels vloeibaar bakproduct

2 eetlepels olijfolie

0.5 citroen schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt

1 eetlepel verse rozemarijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Röstirondjes product photo
g'woon Röstirondjesg'woon voorgebakken rostirondjes 600 gr1,35
Alternatief
2
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Becel Original vegan bakboter voordeelfles product photo
Becel Original vegan bakboter voordeelflesBecel Original Bakboter Vegan en 100% Plantaardig met Omega 3 Voordeelfles 750 ml3,35
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
325
Koolhydraten
39
Vetten
16
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0