0
Winkelmand

Dikkerdjes met warme chocoladesaus

Probeer eens deze dikkerdjes met warme chocoladesaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de bloem met de melk, gist en vanillesuiker goed door tot er geen klontjes meer in zitten en laat 10 minuten rusten.
  2. Klop het ei met een snufje zout los en klop dit door het beslag. Laat nogmaals 10 minuten rusten.
  3. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bestrijk met een beetje boter. Giet rustig een lepel beslag in de pan en laat garen tot er belletjes verschijnen. Draai het pannenkoekje om en bak nog even bruin. In een grote pan kun je zo 2-3 dikkerdjes tegelijk bakken.
  4. Verwarm ondertussen de room op een lage stand en laat de chocolade erin smelten.
  5. Roer de chocoladesaus goed door en serveer bij de dikkerdjes.

Ingrediënten

4 personen

400 gram bloem

500 milliliter melk

1 zakje gedroogde gist

1 zakje vanillesuiker

1 ei

2 eetlepels boter gesmolten

100 milliliter room

150 gram pure chocolade

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
785
Koolhydraten
99
Vetten
32
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
22
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0