0
Winkelmand

Doperwtensoep

Angela Rommens at dit recept jaren geleden bij vrienden en dacht meteen: “Dit smaakt koud vast ook lekker.” En dat klopte ook. Vrijwel iedereen zal de soep lekker vinden!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en laat de doperwten hierin vijf minuten koken. Giet af en vang de bouillon op.
  2. Laat nu de bouillon en de doperwten afkoelen. Als alles is afgekoeld, doe dan de doperwten en de kruiden bij de bouillon en pureer alles met de staafmixer tot een egale soep.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de crème fraîche (of de ongeslagen slagroom) en laat mensen zelf de gewenste hoeveelheid room in hun soep scheppen.

Ingrediënten

4 personen

1 liter groentebouillon

300 gram dopertwen vers of diepvries

3 takjes verse munt alleen blaadjes

1 bosje verse basilicum
of
2 eetlepels gedroogde basilicum

peper (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

1 bakje crème fraîche klein
of
1 bakje slagroom klein

Ingrediënten

Voor 4 personen

7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 680g1,09
1
Verse munt voordeelverpakking product photo
Verse munt voordeelverpakkingVerse munt voordeelverpakking1,19
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Basilicum product photo
Verstegen BasilicumVerstegen basilicum 11 g Pot1,95
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
1

Alternatief