0
Winkelmand

Doperwtensoepje met krokante bacon

Met dit makkelijke recept kan iedereen zijn eigen verse soep maken.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pers de knoflook en snijd de sjalotjes in ringetjes.
  2. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de knoflook en sjalotten circa 3 minuten. Voeg de doperwten en bouillon toe en warm 5 minuten mee.
  3. Bak intussen de bacon knapperig in een droge, hete koekenpan. Pureer de erwten met een staafmixer tot een gladde soep, roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer in glaasjes met een schepje yoghurt en de bacon.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel boter

1 teentje knoflook geperst

2 sjalotjes in ringetjes

400 gram diepvrieserwten ontdooid

650 milliliter kippenbouillon

8 plakken ontbijtspek
of
8 plakken bacon

100 milliliter slagroom

2 eetlepels Griekse yoghurt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
g'woon Doperwten en wortelen extra fijn product photo
g'woon Doperwten en wortelen extra fijng'woon Doperwten wortelen extra fijn 680g1,09
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Trots van Coop Authentieke ontbijtspek product photo
Trots van Coop Authentieke ontbijtspekOntbijtspek2,31
Alternatief
2
Bacon Specialist Gebakken ontbijtspek product photo
Bacon Specialist Gebakken ontbijtspekZandbergen Ontbijtspek Uitgebakken 80 g Tray2,29
Alternatief
3
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
265
Koolhydraten
17
Vetten
16
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
11
Vezels
5
Zout
2.4
Suiker
0