0
Winkelmand

Druiven-citroencake met olijfolie

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestuif de cakevorm met 1 eetlepel van het bakmeel. Kook de wijn in tot 85 ml.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Houd 2 eetlepels suiker apart en klop de rest van de suiker met de boter in circa 2 minuten luchtig.
  3. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Klop de citroenrasp, olijfolie en ingekookte wijn erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en giet het beslag in de vorm.
  4. Verdeel de druiven erover en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.

Ingrediënten

8 personen

zelfrijzend bakmeel (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

zelfrijzend bakmeel (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

250 milliliter zoete witte wijn

150 gram rietsuiker

100 gram zachte boter

3 eieren

2 citroenen rasp

150 milliliter olijfolie

175 gram druiven gehalveerd

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Caribbean Gold Ruwe rietsuiker product photo
Caribbean Gold Ruwe rietsuikerCaribbean Gold Sugar ruwe rietsuiker 500g zak0,88
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Pitloze witte druiven product photo
Pitloze witte druivenDruiven wit pitloos, Coop, 500 gram2,29
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
505
Koolhydraten
44
Vetten
31
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
6
Vezels
1
Zout
0.5
Suiker
0