0
Winkelmand

Druiventaartjes met ricotta en walnoten

Probeer ook eens deze druiventaartjes met ricotta en walnoten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een kom. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de vormpjes in. Meng de ricotta met de basterdsuiker.
  3. Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  4. Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems. Verdeel het ricottamengsel erover en bestrooi met de walnoten en suiker.
  5. Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vormpjes.

Ingrediënten

200 gram bloem

100 gram boter

1 ei

voor de vulling

2 eetlepels suiker

200 gram ricotta

2 eetlepels witte basterdsuiker

500 gram witte druiven gehalveerd, zonder pit

100 gram walnoten grof gehakt

2 eetlepels suiker

Ingrediënten

Voor 0 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Pitloze witte druiven product photo
Pitloze witte druivenDruiven wit pitloos, Coop, 500 gram2,29
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
585
Koolhydraten
64
Vetten
31
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0