0
Winkelmand

Dukkah

Dukkah wordt in het Midden-Oosten meestal gebruikt als dip bij brood of verse groenten. Wil je zelf dukkah maken? Hier vind je een makkelijk recept!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de hazelnoten, pistachenoten en sesamzaad uit over een bakplaat. Rooster circa 6 minuten in de oven, tot de noten geuren. Laat afkoelen en maal grof in een keukenmachine of stamp in een vijzel.
  2. Meng het komijnpoeder, korianderpoeder, kaneelpoeder, gedroogde tijm en sinaasappelrasp erdoor en bewaar luchtdicht in een pot.
  3. Lekker als dip bij brood met olijfolie of als topping op een salade of rijstgerecht. Bewaar de dukkah tot enkele weken in een goed afgesloten pot.

Ingrediënten

100 gram blanke hazelnoten

50 gram pistachenoten gepeld

25 gram sesamzaad

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel kaneelpoeder

1 eetlepel gedroogde tijm

1 theelepel sinaasappelrasp

Ingrediënten

Voor 0 personen

8710466236821 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
8712200067562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1

Alternatief