0
Winkelmand

Eendenborst met pruimen en portsaus

Probeer ook eens deze eendenborst met pruimen en portsaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de pruimen bij voorkeur een hele nacht in de port.
  2. Laat de eendenborstfilets op kamertemperatuur komen en snijd het vel tot op de vetlaag kruislings in. Snijd de koude boter in blokjes en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Vet een braadpan of een koekenpan met een dikke bodem in met een scheutje olie en zet op hoog vuur tot de pan goed heet is.
  4. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden in de pan en laat ze op middelhoog vuur 8 tot 10 minuten bakken tot het vel krokant is en het meeste vet is uitgebakken. Keer ze om en laat ze op de onderkant snel bruin bakken.
  5. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en laat ze op laag vuur nog een paar minuten op de onderkant bakken.
  6. Neem ze uit de pan, leg ze op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten. Giet het meeste vet uit de pan en blus af met de gevogeltefond.
  7. Laat met de tijm en het weekvocht van de pruimen op hoog vuur kort inkoken. Warm de pruimen door in de saus en schep ze uit de pan.
  8. Klop de koude boter met een paar blokjes tegelijk door de hete saus en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Roer er het uitgelopen vocht van de eendenborstfilets door.
  9. Snijd de filets in schuine plakken en verdeel ze over de voorverwarmde borden.
  10. Schep er de saus met de pruimen naast en serveer met groenten naar keuze en aardappelkroketjes of -puree.

Ingrediënten

6 personen

250 gram gedroogde pruimen zonder pit

250 milliliter rode port 

3 eendenborstfilets met vel, à 350 g

100 gram boter

1 eetlepel olie

200 milliliter gevogeltefond potje

1 takje verse tijm
of
1 mespunt gedroogde tijm

Ingrediënten

Voor 6 personen

Pruimen zonder pit product photo
Pruimen zonder pitPruimen zonder pit 250gr2,99
Alternatief
1
8710624029425 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2387634000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
8710624252984 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
620
Koolhydraten
24
Vetten
41
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
29
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0